joi, 25 februarie 2010

- Activitatea „ALIMENTAŢIA SĂNĂTOASĂ VERSUS ALIMENTAŢIA NESĂNĂTOASĂ” (23 februarie 2010)






Marţi, 23 februarie 2010, la Sala Calităţii a Şcolii Superioare Comerciale „Nicolae Kretzulescu” a avut loc prima activitate a programului "Şcoli pentru un viitor verde”. Tema activităţii a fost „Alimentaţia sănătoasă versus alimentaţia nesănătoasă”.

Agenda activităţii a cuprins:
1. Prezentarea „Alimentaţie sănătoasă” – echipa verde a clasei a 10-a B (coordonată de prof. Maria Dinică)
2. Prezentarea „Alimentaţie nesănătoasă” – echipa clasei a 10-a F (coordonată de prof. Mihaela Orendovici)
3. Prezentarea revistei despre alimentaţia ecologică - Prof. Mihaela Orendovici
4. Prezentarea calendarului de alimente ecologice (pentru lunile ianuarie, februarie) - Prof. dr. Gabriela Dîrloman
5. Dezbaterea pro şi contra dintre echipele celor 2 clase: 10 B - alimente sănănătoase, 10 F – alimente nesănătoase
4. Concursul între cele 2 echipe în prezentarea de mâncare sănătoasă (prepararea de salată fructe şi suc de fructe) versus mâncarea nesănătoasă (fast food - McDonald's, chipsuri şi Coca Cola), în care fiecare echipă fiind prezentate filme cu diverse feluri de mâncare sănătoasă şi nesănătoasă pe care le-au pregătit acasă sau când au luat masa la McDonald's.
5. Riscurile alimentaţiei nesănătoase
6. Feedback
7. Premiere – diplome
8. Servirea de produse ecologice (salată de fructe, suc de fructe).

Elevii prezenţi la activitate au identificat 5 caracteristici pentru o alimentaţie sănătoasă (aşa cum este dieta mediteraneeană), care alături de un ritm de viaţă ordonat, de respect faţă de propriul organism, le poate asigura tinerei generaţii o dezvoltare armonioasă, lipsită de boli, de stress şi plină de energie pozitivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu